Automatiseren: betrokkenheid als kritieke factor


In een omgeving die steeds complexer en veeleisender wordt, kan automatiseren noodzaak én struikelblok zijn. innergo realiseert de basis voor succes.

Succesvol automatiseren is niet eenvoudig. Zeker niet als het voor het team of de organisatie geen dagelijkse kost is. Onze specialisten helpen je versnellen, terwijl het team zelf het stuur in handen houdt.

Change

Automatiseren wordt vaak gezien als een technische uitdaging. Maar wie vanuit dat idee aan de slag gaat, komt niet ver. In de kern is automatiseren immers een veranderproces. En dat vraagt om eigenaarschap. Bij alle deelnemers aan het proces.

Betrokkenheid

Zeker voor interne opdrachtgevers is betrokkenheid cruciaal. Als zij niet begrijpen wat ze van de techniek vragen, kan het resultaat nooit de ambities van de organisatie waarmaken. Onze specialisten werken daarom samen met hen aan inzicht en betrokkenheid. Dit is de basis voor succes.

Proces in kaart

We zetten hiervoor een bekende methode in: DEMO. Hiermee brengen we actoren en hun verantwoordelijkheden in kaart, evenals de transacties die ze met elkaar aangaan. Zo geeft DEMO een duidelijk beeld van rollen en verantwoordelijkheden binnen het te automatiseren proces: het procesmodel.

Direct aan de slag

Het procesmodel is waardevol voor alle betrokkenen. Voor de business: zij hebben grip op het proces en kunnen goed opdrachtgeverschap laten zien. En voor de mensen van de techniek: zij gebruiken het procesmodel als contramal van het datamodel en kunnen dus direct aan de slag.

Ontdek meer

Onze ruime ervaring met DEMO heeft inmiddels geleid tot enkele aanpassingen in de toepassing van het model. Nieuwsgierig geworden? Wij vertellen je graag meer over de basis onder succesvol automatiseren.


Bekijk hier onze case rond het thema Automatiseren


Interesse?

Neem dan nu contact op voor
een vrijblijvende afspraak