Cases-logos-Stadgenoot-wit.png
 

Een goede relatie tussen woningcorporaties en huurders is waardevol voor alle betrokkenen. Reden voor woningcorporatie Stadgenoot om in te zetten op zelfsturing. Door te investeren in vertrouwen en eigenaarschap, kan het team beter inspelen op de context van huurders.

Uitdaging

Stadgenoot vroeg innergo om de ontwikkeling van een team op weg naar meer zelforganisatie te begeleiden. Uit eigen onderzoek weten we dat cultuurfactoren hierbij vaak een beperking zijn. In overleg met Stadgenoot is daarom besloten allereerst de culturele context van het team te verkennen, zodat we op basis daarvan haalbare doelen en een slimme routekaart kunnen ontwikkelen.

Acties

We zijn gestart met het in kaart brengen van de team- en organisatiecultuur. Dit gaf ons de mogelijkheid om de dominante aannames binnen de afdeling te matchen met die van zelforganiserende teams. Zo konden we de zelforganiserende fitheid van het team bepalen. We hebben hierbij onder meer een visueel ondersteunde cultuurworkshop ingezet. Hierbij wordt gewerkt met tegenstellingen. De aanpak is gebaseerd op OCAI en de dimensies van Hofstede en Trompenaars.

Resultaat

Interventies zoals de genoemde workshop leveren waardevolle inzichten op én dragen bij aan een werkomgeving waarin de onderlinge samenwerking gaat leven. Dankzij de werkvormen is binnen het team het gesprek op gang gekomen, hebben collega’s elkaar beter leren kennen en hebben wij kansen en belemmeringen voor zelforganisatie kunnen identificeren. Op basis hiervan ontwikkelen we nu een routekaart voor de volgende fase van het project.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Johan Poelman (06 148 915 85) of stuur een mail naar j.poelman@innergo.nl


Interesse?

Neem contact op voor
een vrijblijvende afspraak.