Verander het veranderen: van actielijstjes naar experience


door
Maarten Aukema
19 januari 2017

Het was weer een suffe bedoening. Bijna 15 minuten na aanvang was iedereen eindelijk aanwezig voor het wekelijkse project voortgangsoverleg. Allemaal een kopje koffie, achteroverleunend in de stoel en het liefst met de mobiel in de hand om de mailbox bij te werken. We lopen de actielijst door en verklaren waarom we de acties niet helemaal uit hebben kunnen voeren. De tijd zit erop en met een opgelucht gevoel verlaten we de vergadertafel om verder te gaan met het ‘echte’ werk.

Ik realiseerde me dat veel van mijn overleggen er zo uitzagen, geen wonder dat verandering (en daarmee een project) nog wel eens wordt gezien als een lastig traject met een hoog ‘het moet maar’ gehalte. Niet echt een goede basis voor een duurzame verandering.

Het moet anders kunnen, het roer moet om. Veranderen gaat niet over het moeten afvinken van saaie actielijstjes. Veranderen gaat om energie losmaken, beweging in gang zetten en mensen helpen hun werk beter uit te oefenen. Daarvoor moet één assumptie grondig worden aangepakt: werk is zakelijk en daar moet je te allen tijde serieus zijn. Activiteiten leuk en speels maken is uit den boze. Stel dat je baas het ziet en denkt dat je niet ‘werkt’?

Om het roer om te gooien ben ik ‘experience’ gaan toevoegen in veranderprojecten. Om naast het bespreken van de inhoud ook mensen iets te laten voelen, te laten ervaren. Ik heb gemerkt dat dit veel oplevert. Het brengt mensen in een actieve en creatieve houding, meer open voor de goede discussie en elkaars mening. Of kort gezegd: het stimuleert om in de juiste verbetermodus te komen.

Experience wordt door onder andere marketing al veel ingezet door je als consument iets te laten beleven in plaats van een product te verkopen. Veel is er niet voor nodig om experience toe te voegen; het gaat vooral om een andere mindset en het lef om die bureaustoel en actielijstjes links te laten liggen.

Stimuleer co-creatie door werksessies te houden in plaats van voortgangsoverleggen, door een praatplaat aan de muur te hangen en deze gezamenlijk aan te vullen, of door subjectieve dingen fysiek te maken met tekeningen, knutsels of LEGO-bouwwerken. Creëer spanning door een spelelement toe te voegen en door een logisch opbouwend verhaal te maken in plaats van een agenda. Stimuleer beweging door meerdere plekken van de ruimte te gebruiken, te gaan staan in plaats van zitten, te variëren in groeps- en plenaire activiteiten en grapjes vooral toe te laten.

Bovenal: experimenteer. Kijk naar concepten om je heen en pas ze toe in een meeting. Maak voor kennissessies een pub-quiz, gebruik de Escape Room om problemen op te lossen of maakeen tindermuur om ideeën aan mensen of markten te koppelen.

En zo kan je projectoverleg ineens een ‘lachmoment’ worden, waar mensen naar uit kijken en bij willen zijn. Een plek waar je met elkaar iets beleeft en bereikt. Een plek waar je met energie weer uit komt om verder te gaan met het ‘echte’ veranderwerk. 

Het werkleven kan al saai genoeg zijn, doe jij ook mee om er meer sprankeling in te brengen?